U božićno vrijeme volimo se igrati raznim okusima, oblicima te smišljati slatke recepte kojima ćemo razveseliti svoje ukućane i prijatelje te ukrasiti blagdanski stol.

Svakako obožavamo kremaste deserte, danas vam predstavljamo recept za božićni kolač s tamnom čokoladom koji svojim samim izgledom, a i mirisom, pridonosi božićnoj atmosferi. Brojnim aromama oduševiti će vaše nepce, a osim toga, biti će savršen dodatak svakom blagdanskom stolu. Sve sastojke za ovaj fini kolač pronaći ćete u INTERSPARU.

Sastojci za 4 osobe

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 170 g margarina
  • 170 g tamne čokolade
  • 80 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica cimeta
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žlice ulja

Način pripreme

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Margarin pjenasto umutite sa šećerom, dodajte žumanjke i prethodno otopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte smjesi i sve lagano pomiješajte.

Kalup premažite s malo margarina i pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup i pecite 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Zadnjih 15 minuta kolač prekrijte folijom kako bi se ravnomjerno ispekao.

Kolač ohladite i izvadite iz kalupa.

Na pari otopite čokoladu sa 2 žlice ulja i dekorirajte kolač.

Recept preuzet s Dobar tek