Savijača je godinama omiljeni desert koji oduševljava sladokusce diljem svijeta. Njena sočnost nas uvijek iznova mami. Stoga vam danas donosimo recept s finom kombinacijom jabuke, kupine i višnje. Zasladite si popodne ovim fantastičnim receptom i uživajte u svakom zalogaju. Svi potrebni sastojci čekaju vas u Intersparu.
Sastojci za 8 osoba
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g jabuka
- 250 g višanja
- 250 g kupina
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1 žlica limunovog soka
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice šećera u prahu za posipanje
U zdjelu stavite naribane jabuke, dodajte očišćene višnje i kupine. Dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, limunov sok i škrobno brašno te sve lagano promiješajte.
Tijesto tanko razvaljajte, trećinu tijesta posipajte krušnim mrvicama, po njima rasporedite voćni nadjev i zarolajte savijaču. Na vrhu lagano zarežite tijesto nožićem. Savijaču stavite u lim obložen papirom za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 25 minuta na 200 °C. Ohlađenu savijaču posipajte šećerom u prahu.
Preuzeto s Dobar tek