Brzo, ukusno i zdravo? Zvuči odlično, stoga vam danas donosimo upravo takvu kombinaciju. Rižoto s graškom i pršutom osvojit će vas na prvi griz. Grašak je izvor hranjivih sastojaka, poboljšava raspoloženje i ojačava imunitet. Bogat izvor antioksidansa koji je uz sve blagodati i odličnog okusa. U kombinaciji s pršutom je jednostavno savršen.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 30 g maslaca
  • 100 g luka
  • 1 protisnuti češanj  češnjaka
  • 350 g svježeg graška
  • 300 g riže za rišota Arborio
  • 2 kocke od povrća
  • 100 g pršuta
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 L vruće vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 10-ak listića kadulje
  1. Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatne boje.
  2. Dodajte pršut narezan na tanje trake i listiće kadulje pa pržite dok listići ne povenu, a potom i protisnuti češnjak, grašak, malo vode.
  3. Lagano pirjajte, a kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, vino, pola količine vode.
  4. Kad zakipi, smanjite vatru pa kuhajte oko 15 minuta uz dolijevanje ostatka vode.
  5. Na kraju umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Poslužite odmah dok je toplo.
Arborio riža DESPAR, SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, SPAR Premium maslac, SPAR PREMUIM narezani pršut

Recept preuzet s Dobar tek