Kako se bliži Halloween, vrijeme je da u kuhinju unesemo čaroliju bundeve i pripremimo nešto zaista posebno! Tart od bundeve nije samo lagana i ukusna slastica, već je i prava vizualna poslastica za vaš stol, idealan za druženja i svečane prigode u sezoni kada su bundeve glavne zvijezde.
Priprema ovog tarta traje oko 90 minuta, a jednostavan je i zabavan za izradu, čak i ako nemate puno iskustva u pripremi kolača. Sve potrebne sastojke potražite u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.
Sastojci za 6 osoba
- 150 g pšeničnog brašna
- 150 g raženog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 g cimeta
- 1 jaje
- 70 g sjemenki buče
- 300 g pirea od tikve
- 300 g krem sira
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sok 1 limuna
- 4 jaja
Način pripreme
Pomiješajte oba brašna, dodajte listiće maslaca, šećer, vanilin šećer, cimet i jaje, zamijesite prhko tijesto. Umiješajte u tijesto 50 g sitno sjeckanih koštica buče.
Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 4 cm veće od okruglog kalupa. Prebacite tijesto u kalup premazan maslacem, obložite stjenku kalupa, odstranite višak tijesta preko rubova, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 15 minuta.
Za nadjev ogulite tikvu, odstranite koštice, narežite na kocke, pecite na limu na 170 °C oko 15 minuta, napravite pire. Da biste dobili 300 g pirea potrebno je 600 – 800 g tikve. Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte pire od tikve, sir i limunov sok, ujednačite.
Maknite s tijesta grah i aluminijsku foliju, rasporedite nadjev, vratite u pećnicu još 25 minuta, ugasite pećnicu i ostavite tart u toploj pećnici. Prije posluživanja dekorirajte košticama buče.
Recept preuzet s Dobar tek