Trend sirove hrane svakim danom je sve veći. Mnogi od nas nisu spremni za tako radikalan potez, no kad je riječ o sirovim slasticama, popuštaju čak i oni najjači. Raw kolači jednostavno su savršeni. Ukusni, drugačiji i lagani, osvajaju na prvi zalogaj. Stoga vam danas donosimo totalno drugačije raw praline.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 5 datulja
- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice indijskih oraha
- 3 žlice kokosovog brašna
- 1/2 šalica sušenih datulja
- 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
- 1 žlica agavinog sirupa
- 1 žličica burbon vanilije u prahu
- 1. Sameljite bademe i indijske orahe u multipraktiku do rahle smjese, zatim dodajte datulje i miksajte još do ljepljive smjese. Bademe prethodno močite u vodi najmanje 5 sati (najbolje preko noći), a indijske orahe 2 sata.
- 2. Dodajte sve ostale sastojke i još malo miksajte. Ostavite u hladnjaku 1-2 sata.
- 3. Oblikujte kuglice. Uvaljajte ih po želji i boji u mljevene bademe ili lješnjake, kokosovo brašno, kakao prah.
Recept preuzet s Dobar tek