Trend sirove hrane svakim danom je sve veći. Mnogi od nas nisu spremni za tako radikalan potez, no kad je riječ o sirovim slasticama, popuštaju čak i oni najjači. Raw kolači jednostavno su savršeni. Ukusni, drugačiji i lagani, osvajaju na prvi zalogaj. Stoga vam danas donosimo totalno drugačije raw praline.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 5 datulja
  • 1/2 šalice badema
  • 1/2 šalice indijskih oraha
  • 3 žlice kokosovog brašna
  • 1/2 šalica sušenih datulja
  • 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • 1 žličica burbon vanilije u prahu
  • 1. Sameljite bademe i indijske orahe u multipraktiku do rahle smjese, zatim dodajte datulje i miksajte još do ljepljive smjese. Bademe prethodno močite u vodi najmanje 5 sati (najbolje preko noći), a indijske orahe 2 sata.
  • 2. Dodajte sve ostale sastojke i još malo miksajte. Ostavite u hladnjaku 1-2 sata.
  • 3. Oblikujte kuglice. Uvaljajte ih po želji i boji u mljevene bademe ili lješnjake, kokosovo brašno, kakao prah.


Recept preuzet s Dobar tek