- Mesne okruglice nalaze se na gotovo svakom jelovniku i sastavni su dio tradicionalne kuhinje zemalja diljem svijeta. Pripremaju se na razne načine, s brojnim umacima i prilozima. Bilo da ih više volite u kombinaciji sa špagetima ili možda pire krumpirom, mesne okruglice su savršeno ukusan dodatak svakog ručka. Ako vam je ponestalo inspiracije za pripremu omiljenih okruglica i voljeli biste isprobati nešto novo, rasveseliti će vas recept koji vam danas predstavljamo.
Riječ je o slasnim mesnim okriglicama s feta sirom. Ukusni začini i egzotični sastojci ostaviti će nezaboravan dojam na vašem nepcu, a kremasti feta sir pridonijeti će stvaranju prave simfonije okusa. Sada, kada ste dobili inspiraciju za sutrašnji ručak, zaputite se prema Intersparu po sve potrebne svježe sastojke i pripremite se za uživanje u sočnim i mekanim mesnim okruglicama.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 450g mljevene junetine
- 100g fete
- 1 jaje
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- svježi đumbir
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
- 1/2 žličice soli
- 800g sjeckane rajčice iz konzerve
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 čili
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1/2 žličice mljevenog korijandera
- 1 kora cimeta
- 1 žličica šećera
- sol, papar
- maslinovo ulje
- listići badema
- svježi nasjeckani peršin
- Luk i češnjak sitno nasjeckajte, korijen đumbira duljine 1-2 cm, ogulite i naribajte na sitni ribež. Fetu narežite na kockice.
- U zdjeli pomiješajte meso, luk, češnjak, jaje i začine. Oblikujte okruglice i u svaku stavite kockicu fete.
- Luk i češnjak narežite na sitne kockice. Čili prepolovite, očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte.
- U tavi ugrijte maslinovo ulje i prepržite mesne okruglice sa svih strana. Na istom ulju pirjajte luk dok ne postane zlatno-smeđ. Dodajte češnjak, čili i začine.
- Umiješajte sjeckanu rajčicu, sol, papar i žličicu šećera (po potrebi). Pustite da proključa, smanjite vatru, dodajte okruglice, poklopite i pustite da se kuha 20tak minuta.
- Poslužite sa kus-kusom, pospite sa svježe nasjeckanim peršinom i listićima badema.
Za ovaj recept koristili smo:
Recept preuzet s Dobar tek