Kremaste i sočne lazanje tradicionalno su talijansko jelo na koje nitko ne može ostati ravnodušan. Bogat i ukusan nadjev te listovi tjestenine čine uistinu neodoljivu kombinaciju. Mljeveno meso i bešamel umak već su dobro poznati sastojci lazanja. Da se odmaknemo od klasičnog recepta, danas vam predstavljamo vege lazanje kod kojih se u glavnoj ulozi nalaze tikva, brokula, pinjoli te gouda sir.

Ovo ukusno i sočno jelo oduševiti će vas bogatstvom okusa i ostaviti će nezaboravan osjećaj na vaše nepce. Lagan i sočan okus tikve i brokule savršeno nadopunjavaju kremasta gouda i hrskavi pinjoli. Ovaj recept razveseliti će sve one koji se žele odmaknuti od mesnih sastojaka, kao i one koji vole isprobavati nova jela. Potrebne sastojke za slasne vege lazanje pronaći ćete u Intersparu. Pripremite se za rapsodiju okusa kojoj ćete se zasigurno iznova vraćati.

SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 600 g hokaido tikve
  • 200 g brokule
  • 60 – 80 ml maslinovog ulja
  • 7 g soli
  • 200 g gauda sira
  • 100 g margarina
  • 60 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 0,1 g ribanog muškatnog oraščića
  • 30 g pinjola
  1. Najprije pripremite bešamel umak, na 60 g margarina svijetlo popržite brašno, dodajte postupno mlijeko stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite s 5 g soli i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
  2. Tikvu ogulite, odstranite koštice, naribajte i pirjajte na maslinovom ulju 5 minuta, posolite. Brokulu očistite i kratko blanširajte, narežite cvjetove na ploške. Pinjole kratko tostirajte u tavi.
  3. Posudu za pečenje premažite preostalim margarinom, stavite na dno nekoliko žlica bešamela, zatim red tijesta, red tikve, dodajte nekoliko komadiće brokule, ponovno red tijesta, tikve i brokule, zatim premažite bešamelom i pospite s pola količine ribane gaude. Ponovite red tijesta i povrća, završite bešamelom i ribanom gaudom, pospite tostiranim pinjolima.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.

Za ovaj recept koristili smo:

INTERSPAR

Recept je preuzet s Dobar tek