Ukusni i jednostavni zalogajčići sastavni su dio raznih druženja i proslava. Bilo da organizirate rođendansku zabavu, bilo da vam dolaze gosti ili se jednostavno želite opustiti uz omiljen film, tzv. finger food uvijek je dobra ideja. Ako ste i vi ljubitelji takvih poslastica ili to tek namjeravate postati, isprobajte recept koji vam donosimo u nastavku.

Riječ je o slasnim i hrskavim zalogajčićima od sira i pancete koji će vas osvojiti na “prvi griz”. Možete ih poslužiti i kao predjelo, užinu ili možda dodatak glavnom jelu. U kombinaciji s raznim umacima postati će omiljena grickalica vaših ukućana i gostiju. Sve potrebne sastojke za pripremu ovog ukusnog jela pronaći ćete u Intersparu. Stoga, što čekate? Razveselite brojna nepca primaljivim zalogajčićima koji će zasigurno postati glavne zvijezde i rado viđeni gosti svakog druženja.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 200 g krumpira
  • 150 g sira gaude
  • 80 g pancete
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 150 g oštrog brašna
  • 250 ml ulja za prženje

Smjesa za pohanje:

  • 2 jaja
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • sol
  1. Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i dok je još vruć, dodajte mu maslac pa ga zdrobite da dobijete pire. Promiješajte i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  2. U međuvremenu na krupno naribajte sir, a pancetu nasjeckajte na sitne kockice, umiješajte ih u pire i dodajte jedno jaje. Oblikujte okruglice i stavite ih nakratko u hladnjak.
  3. Od navedenih sastojaka napravite smjesu za pohanje. Okruglice uvaljajte u oštro brašno pa u smjesu za pohanje, ocijedite višak i pecite na vrućem ulju sa svih strana do zlatnožute boje. Ocijedite na papirnatom ubrusu i poslužite.

Za ovaj recept koristili smo:

INTERSPAR


Recept preuzet s Dobar tek