Ukusni i jednostavni zalogajčići sastavni su dio raznih druženja i proslava. Bilo da organizirate rođendansku zabavu, bilo da vam dolaze gosti ili se jednostavno želite opustiti uz omiljen film, tzv. finger food uvijek je dobra ideja. Ako ste i vi ljubitelji takvih poslastica ili to tek namjeravate postati, isprobajte recept koji vam donosimo u nastavku.
Riječ je o slasnim i hrskavim zalogajčićima od sira i pancete koji će vas osvojiti na “prvi griz”. Možete ih poslužiti i kao predjelo, užinu ili možda dodatak glavnom jelu. U kombinaciji s raznim umacima postati će omiljena grickalica vaših ukućana i gostiju. Sve potrebne sastojke za pripremu ovog ukusnog jela pronaći ćete u Intersparu. Stoga, što čekate? Razveselite brojna nepca primaljivim zalogajčićima koji će zasigurno postati glavne zvijezde i rado viđeni gosti svakog druženja.SASTOJCI
Za 4 osobe
- 200 g krumpira
- 150 g sira gaude
- 80 g pancete
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- 150 g oštrog brašna
- 250 ml ulja za prženje
Smjesa za pohanje:
- 2 jaja
- 100 g glatkog brašna
- 100 ml slatkog vrhnja
- sol
- Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i dok je još vruć, dodajte mu maslac pa ga zdrobite da dobijete pire. Promiješajte i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- U međuvremenu na krupno naribajte sir, a pancetu nasjeckajte na sitne kockice, umiješajte ih u pire i dodajte jedno jaje. Oblikujte okruglice i stavite ih nakratko u hladnjak.
- Od navedenih sastojaka napravite smjesu za pohanje. Okruglice uvaljajte u oštro brašno pa u smjesu za pohanje, ocijedite višak i pecite na vrućem ulju sa svih strana do zlatnožute boje. Ocijedite na papirnatom ubrusu i poslužite.
Za ovaj recept koristili smo:
Recept preuzet s Dobar tek