Miriše na slatko, miriše na savršen desert koji je gotov u manje od sat vremena. Spoj sira, voća i keksa zvuči neodoljivo. Jednostavna priprema, sastojci i malo vremena je sve što vam treba za ovaj savršen desert.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 200 g piškota
  • 100 g kupina
  • 100 g borovnica

Krema:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 5 listića želatine
  1. Za kremu pjenasto tucite na pari ili vatri jaja, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, dodajte listiće želatine koje ste prethodno namočili u ledenu vodu. Mutite još jednu minutu. 
  2. Mikserom pjenasto umutite sir pa ga umiješajte u vruću kremu. Birajte zaista svježi sir, po mogućnosti star jedan dan, da ne bi bio kiseo. 
  3. Ohladite na sobnu temperaturu (20 °C) i umiješajte srednje čvrsto tučeno slatko vrhnje i pola količine voća. 
  4. U kalup promjera 28 cm položite piškote (za dno je dobro pola piškota izmrviti na krupnije komade), prelijte kremom, lagano lupnite kalupom dva puta po stolu da krema popuni praznine u podlozi. Ostale piškote zabodite kružno u kremu i pospite preostalim voćem. 
  5. Stavite u hladnjak da stoji najmanje 6sati.

Savjet: Priprema kreme na parnoj kupelji smanjuje mogućnost grudanja jaja, a prilikom dodavanja želatine u kremu pazite da ne zavri jer će izgubiti svojstva.​

Preuzeto s Dobar tek