Nakon teške hrane i brojnih slastica u kojima smo ovih blagdana pretjerivali, moramo priznati da smo se zaželjeli jela “na žlicu”. Stoga vam danas donosimo recept za zimsku juhu od kovrčavog kelja i ječma, koja će vas savršeno ugrijati tijekom hladnih zimskih dana. Ovaj zdravi obrok predstavlja pravo bogatstvo okusa, a zahvaljujući ukusnom sezonskom povrću biti će pun pogodak za oporavak organizma od teške hrane. Naribani sir juhu dodatno obogaćuje i ostavlja poseban doživljaj na vaše okusne pupoljke. Sve potrebne sastojke za pripremu ovog okrijepljujućeg jela pronaći ćete u Intersparu.
SASTOJCI
- 1 glavica kelja
- 200 g luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica dimljene paprike
- ½ šalice ječmene kaše
- 200 g cherry rajčica
- 300 g krumpira
- 1 žličica soli
- 1 l vode ili povrtnog temeljca
- 50 g naribanog sira (parmezana)
- 2 žlice maslinovog ulja
- U zagrijani lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i ječmenu kašu i pržite uz miješanje još 2 minute. Prelijte vodom ili temeljcem i kuhajte 15 minuta, zatim dodajte krumpir narezan na kockice, cherry rajčice, kelj narezan na trakice i nastavite kuhati još 20 minuta.
- Po potrebi posolite, dodajte papra i prije posluživanja u svaki tanjur naribajte malo tvrdog sira. Juhu poslužite s tostiranim kruhom.
Savjet: Ovu zasitnu zimsku juhu možete dodatno obogatiti tako da joj dodate malo pancete.
Za ovaj recept koristili smo:
Recept preuzet s Dobar tek