Nakon teške hrane i brojnih slastica u kojima smo ovih blagdana pretjerivali, moramo priznati da smo se zaželjeli jela “na žlicu”. Stoga vam danas donosimo recept za zimsku juhu od kovrčavog kelja i ječma, koja će vas savršeno ugrijati tijekom hladnih zimskih dana. Ovaj zdravi obrok predstavlja pravo bogatstvo okusa, a zahvaljujući ukusnom sezonskom povrću biti će pun pogodak za oporavak organizma od teške hrane. Naribani sir juhu dodatno obogaćuje i ostavlja poseban doživljaj na vaše okusne pupoljke. Sve potrebne sastojke za pripremu ovog okrijepljujućeg jela pronaći ćete u Intersparu.

SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 1 glavica kelja
  • 200 g luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ šalice ječmene kaše
  • 200 g cherry rajčica
  • 300 g krumpira
  • 1 žličica soli
  • 1 l vode ili povrtnog temeljca
  • 50 g naribanog sira (parmezana)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  1. U zagrijani lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i ječmenu kašu i pržite uz miješanje još 2 minute. Prelijte vodom ili temeljcem i kuhajte 15 minuta, zatim dodajte krumpir narezan na kockice, cherry rajčice, kelj narezan na trakice i nastavite kuhati još 20 minuta.
  2. Po potrebi posolite, dodajte papra i prije posluživanja u svaki tanjur naribajte malo tvrdog sira. Juhu poslužite s tostiranim kruhom.

Savjet: Ovu zasitnu zimsku juhu možete dodatno obogatiti tako da joj dodate malo pancete.​

Za ovaj recept koristili smo:

INTERSPAR

 

Recept preuzet s Dobar tek